Alueryhmät

Ei Kiusata ry on valtakunnallinen, mutta toimii käytännössä paikallisesti alueryhmien kautta. Alueryhmillä on oma aluevastaava, joka on yhteyshenkilö yhdistyksen hallituksen suuntaan. Aluevastaava luo verkostoja oman alueensa toimijoiden kanssa ja pyrkii mahdollistamaan erilaisia yhteistyökuvioita näiden ja yhdistyksen välillä. Aluevastaavan nimittää yhdistyksen hallitus. Aluevastaavan tulee olla yhdistyksen jäsen, mutta hänen ei tarvitse olla hallituksen jäsen.

Alueryhmä toimii yhdistyksen hallituksen alaisena, mutta voi suunnitella ja toteuttaa toimintaansa yksilöllisesti omien intressiensä ja mahdollisuuksiensa mukaan. Suunnitelmat tulee hyväksyttää yhdistyksen hallituksella ennen täytäntöön panoa, koska hallitus vastaa kaikesta yhdistyksen nimissä tehtävästä työstä.

Alueryhmät voivat tehdä yhdistyksen nimissä hallituksen hyväksymää varainhankintaa oman alueensa hyväksi. Yhteisestä päätöksestä alueellisesti kerättyjä varoja voidaan suunnata myös valtakunnallisiin projekteihin. Varat kerätään yhdistyksen tilille, jossa ne merkitään omille alatileilleen alueen nimellä. Mahdolliset alueelliset kulut sekä alueelle suunnatut kiusaamisen vastaiset avustukset ja projektikulut veloitetaan samoin kyseisen alueen alatililtä. Yhdistyksen tilistä ja sen käytöstä vastaa yhdistyksen hallitus. Yhdistyksen yhteisiä varoja voidaan alueiden anomuksella tai hallituksen päätöksellä suunnata tarvittaessa yhteisiin tai eri alueiden omiin projekteihin.

Tällä hetkellä alueryhmiä on Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Tampereen seudulla, Pääkaupunkiseudulla ja Oulussa. Uusia ryhmiä perustetaan sitä mukaa, kuin uusilta alueilta tulee ihmisiä mukaan toimintaan. Ryhmillä on Facebookissa omat suljetut keskusteluryhmät.

Ei Kiusata ry:n alueryhmä on helppo ja nopea tapa aloittaa yhdistystoiminta omalla alueella. Lisätietoja: posti  ( at ) eikiusata.fi

Tervetuloa mukaan käytännön toimintaan koulukiusaamista vastaan!